På Tønder Festivalen er der mange forskellige madoplevelser at vælge imellem, men en af de mest elskede og traditionelle sønderjyske specialiteter er solæg.
Solæg kan blandt andet nydes i Little Dublin, hvor festivalens gæster kan få serveret hele 2.200 solæg. Disse æg serveres i de nye, specialdesignede æggebakker fra Brødrene Hartmann A/S.
I det smukt restaurerede, gamle gule pakhus kan man stå ved bordene og nyde solæg. Man har også mulighed for at tilkøbe en øl eller den traditionelle snaps til sin madoplevelse.
Mange bruger snaps til at forstærke smagsoplevelsen, og hvis du ikke har prøvet det før, bør du unde dig selv den oplevelse.
Under kyndig vejledning fra Gitte, leder af Little Dublin, prøvede vores udsendte redaktør solæg for første gang i sit 23. år her i det sønderjydske. Det kræver lidt øvelse at blande de forskellige ingredienser som eddike, olie, sennep og tabasco i det rigtige blandingsforhold, men når det lykkes, smager det skønt.
“Sikken en oplevelse! Jeg kan kun anbefale, at andre også prøver det,” fortæller redaktionen til TønderNYT.
Gitte afslører, at der lørdag middag blev sat billetter til salg til en omgang gourmet solæg, og de blev revet væk på ingen tid.