Forsvarsminister Troels Lund Poulsen besøger Tønder kommune

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen besøger Tønder kommune

Besøg på Toftlund Kartoffelmelsfabrik

Mandag den 23. september besøgte Venstres formand og forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, Toftlund Kartoffelmelsfabrik (AKD) i Tønder Kommune. Besøget fandt sted efter en invitation fra Venstre i Tønder Kommune, repræsenteret ved borgmesterkandidat Martin Iversen. AKD er en vigtig spiller i den lokale industri og har været en del af Tønder Kommunes erhvervsliv i mange år.

Diskussion om Flyvevåbnets indflyvningskorridorer

Hovedtemaet for mødet var Flyvevåbnets indflyvningskorridorer fra Flyvestation Skrydstrup mod Vadehavet.

Denne uafklarede situation skaber bekymring både for AKD og industrien i Tønder Kommune, da det påvirker deres fremtidige udviklingsmuligheder. Flyvevåbnets aktiviteter er afgørende for national sikkerhed, men det er også vigtigt at finde en balance, der tillader lokal industri og grønne projekter at trives.

Plads til både flyvestation og grøn omstilling

Under mødet blev det understreget, at der skal være plads til både Flyvestation Skrydstrup og deres aktiviteter samt vindmølleprojekter og industribygninger i Danmark og Tønder Kommune.

Forsvarsministeren lyttede til de fremlagte synspunkter og tog dagens input med tilbage til videre afklaring. Der blev diskuteret mulige løsninger, der kunne imødekomme begge parters behov, herunder justeringer af indflyvningskorridorerne og bedre planlægning af industriområder.

Taknemmelighed og engagement

Besøget blev betragtet som meget inspirerende, og der blev udtrykt taknemmelighed over for Troels Lund Poulsen samt AKD’s bestyrelse og direktion for deres engagement i den grønne omstilling. AKD har investeret betydeligt i bæredygtige løsninger og arbejder aktivt på at reducere deres miljøaftryk. Forsvarsministeren roste AKD for deres indsats og understregede vigtigheden af samarbejde mellem regeringen og lokale virksomheder.

Direkte linje til regeringenstoppen

Venstre i Tønder Kommune udtrykte også deres taknemmelighed over, at forsvarsministeren tog sig tid til at besøge Tønder og personligt orientere sig om de aktuelle udfordringer. De fremhævede vigtigheden af at have en direkte linje til både regeringens top og Venstres ledelse, hvilket gør det muligt at gøre en forskel for Tønder Kommune.

Borgmesterkandidat Martin Iversen udtalte, at besøget var et vigtigt skridt i retning af at sikre en bæredygtig fremtid for både lokal industri og miljøet.

Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT